Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

pediatrics only banner grey

Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής (Ε.ΕΛ.ΠΑΙΔ.ΑΤΤ.)

Η Ένωσή μας έχει ως μέλη Ελευθεροεπαγγελματίες Παιδιάτρους με νόμιμο ιατρείο, που ασκούν είτε την Παιδιατρική, είτε κάποια εξειδίκευση αυτής αποκλειστικά ή σε συνδυασμό με την Παιδιατρική.

Οι Ελευθεροεπαγγελματίες Παιδίατροι δίνουν συμβουλές για το εξεταζόμενο νεογέννητο, στηρίζουν το Μητρικό Θηλασμό, παρακολουθούν το υγιές ή άρρωστο βρέφος, παιδί και έφηβο, παρέχουν υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και πρόληψης και στα πλαίσια αυτά, εμβολιάζουν πάνω από το 70% των παιδιών της χώρας.

Απευθύνεται σε Παιδιάτρους αλλά και σε Γονείς

Συνάντηση με τον Συνήγορο Του Παιδιού για τα Εγκαταλελειμμένα Παιδιά

Written by 

Σήμερα, στις 24 Φεβρουαρίου 2016, το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Ένωσης με τον Συνήγορο του Παιδιού, στα γραφεία του συνηγόρου του παιδιού.

Το θέμα της συζήτησης ήταν η καταγγελία της Ένωσής μας στον συνήγορο του παιδιού της εγκληματικής και απαράδεκτης από κάθε άποψη κατάστασης, που συνεχίζει εδώ και 30 χρόνια να υφίσταται εις βάρος των παιδιών που εγκαταλείπονται για διαφόρους λόγους, στα δημόσια Μαιευτήρια και στα Νοσοκομεία των Παίδων.

Η κατάσταση αυτή λόγω της οικονομικής κρίσης παίρνει ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις.

Όπως οι κοινωνικοί λειτουργοί του Νοσοκομείου Αλεξάνδρας μας ενημέρωσαν, τα βρέφη αυτά που τα εγκατέλειψαν οι γονείς τους για διαφόρους λόγους (άστεγοι, σε πρόγραμμα απεξάρτησης κλπ), υγιή ως επί το πλείστον, μένουν σε κονάκι μέχρι την ηλικία των 6 μηνών ή και περισσότερο, και χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα για αγκαλιά, χάδι και φροντίδα που είναι τόσο σημαντική για την ανάπτυξή τους.

Η θέση μας ήταν και είναι ότι, η κατάσταση αυτή χαρακτηρίζεται ως κακοποίηση της ψυχικής και σωματικής υγείας των παιδιών αυτών, συνήθως με μη αναστρέψιμα αποτελέσματα. Πάρα πολλά από τα παιδιά αυτά παραμένουν στα Δημόσια Νοσοκομεία επί μακρόν, γιατί δεν υπάρχει προσωπικό και κτιριακές δομές στο "Μητέρα" και στο ΠΙΚΠΑ Πεντέλης για να μεταφερθούν.

Το θέμα και από εμάς, αλλά και από τον συνήγορο του παιδιού, συμφωνήθηκε ως απολύτου προτεραιότητας και ότι το συντομότερο δυνατόν τα βρέφη πρέπει, αφού έχει συμπληρωθεί ο ιατρικός τους φάκελος, να μεταφέρονται σε δομές οικογένειας, μέσα στον πρώτο ή τον δεύτερο μήνα το πολύ από την γέννησή τους, όπως αυτό συμβαίνει στις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες.
Ο Συνήγορος του Παιδιού, κ. Μόσχος, μας ζζήτησε να στείλουμε γραπτή καταγγελία και πρόταση προς το αρμόδιο Υπουργείο και την οποία θα κοινοποιήσουμε και προς αυτόν.

Την πρόταση που θα συντάξουμε εντός των επομένων λίγων ημερών, και που θα συνυπογράψει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών αλλά και άλλοι φορείς, δηλώσαμε ότι δεν θα την αφήσουμε στην τύχη της. Θα την παρακολουθήσουμε από πολύ κοντά, θα την δημοσιοποιήσουμε και θα την φτάσουμε, αν χρειαστεί, μέχρι τον ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα των Παιδιών.

Στην συνέχεια συζητήθηκε το θέμα της παραβίασης του ιατρικού απορρήτου και των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων, σε σχέση με την πρόθεση των ασφαλιστικών εταιρειών για την ασφάλιση παιδιών και την παραβατική τακτική που εφαρμόζουν προκειμένου να τα ασφαλίσουν.

Η νομική σύμβουλος του συνηγόρου του παιδιού δικαίωσε την σκέψη μας και μας πρότεινε να στείλουμε γραπτή πρόταση ώστε να μπορέσει ο Συνήγορος του Παιδιού και ο Συνήγορος του Πολίτη να παρέμβουν επί της διαδικασίας.

Στην συζήτηση συμμετείχε εκ μέρους της Ένωσης ο Πρόεδρος Κ. Νταλούκας και ο Νομικός Εκπρόσωπος, δικηγόρος κ. Θάνος Αλεξόπουλος.
Εκ μέρους του Συνήγορου του Παιδιού συμμετείχαν η νομική σύμβουλος κ. Πούλου, κοινωνική λειτουργός και ο υπεύθυνος για τον δημόσιο φορέα, κ. Μόσχος.
 
PDF Αρχείο

Διαβάστε την Επιστολή της Ένωσης προς τον κ. Υπουργό Δικαιοσύνης

PDF Αρχείο
 
Rate this item
(0 votes)

Related items

  • Πρώτες βοήθειες σε παιδιά

    Η Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής, στα πλαίσια του ενεργού της ρόλου, όσον αφορά την προστασία και την προαγωγή της δημόσιας υγείας στα παιδιά, έχοντας κατά νου ότι αυτός που είναι με το παιδί τις περισσότερες

  • Καταγγελία Πρακτικών των Ασφαλιστικών Εταιρειών στην Υγεία

    Η Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής απέστειλε επιστολή με την οποία καταγγέλει την τακτική που ακολουθούν ασφαλιστικές εταιρείες, παραβιάζοντας ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα όσον αφορά την πιστοποίηση της υγείας, προκειμένου να δεχθούν ​ ​αίτηση για να καλύψουν

Εγγραφείτε στη λίστα ενημέρωσης για να λαμβάνετε τα τελευταία νέα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη εμπειρία περιήγησης σύμφωνα με τους νόμους της EU.EU flag