Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

pediatrics only banner grey

Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής (Ε.ΕΛ.ΠΑΙΔ.ΑΤΤ.)

Η Ένωσή μας έχει ως μέλη Ελευθεροεπαγγελματίες Παιδιάτρους με νόμιμο ιατρείο, που ασκούν είτε την Παιδιατρική, είτε κάποια εξειδίκευση αυτής αποκλειστικά ή σε συνδυασμό με την Παιδιατρική.

Οι Ελευθεροεπαγγελματίες Παιδίατροι δίνουν συμβουλές για το εξεταζόμενο νεογέννητο, στηρίζουν το Μητρικό Θηλασμό, παρακολουθούν το υγιές ή άρρωστο βρέφος, παιδί και έφηβο, παρέχουν υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και πρόληψης και στα πλαίσια αυτά, εμβολιάζουν πάνω από το 70% των παιδιών της χώρας.

Απευθύνεται σε Παιδιάτρους αλλά και σε Γονείς

Γενική Συνέλευση και Απολογισμός 2015

Written by 

Αγαπητά μέλη

Όπως ήδη σας ενημερώσαμε, χθες Σάββατο 9/4/2016 συγκεντρωθήκαμε για να πραγματοποιήσουμε την ετήσια γενική μας συνέλευση.
Δυστυχώς ο αριθμός των προσελθόντων συναδέλφων δεν μπόρεσε να καλύψει το ποσοστό που χρειαζόταν για να έχουμε απαρτία. Σήμερα το πρωί συγκεντρωθήκαμε εκ νέου​ και η γενική συνέλευση έγινε με τα παρόντα μέλη όπως αυτό ορίζεται από το καταστατικό μας.

Παρόλο που χθες δεν είχαμε απαρτία, μείναμε και συζητήσαμε με τους υπάρχοντες συναδέλφους πολλά και σημαντικά θέματα που απασχολούν το ιατρείο και το επάγγελμα του Ελευθεροεπαγγελματία Παιδιάτρου. Η συμμετοχή των συναδέλφων στην συζήτηση ήταν σημαντική και ακούστηκαν πολλές απόψεις για θέματα όπως το φορολογικό, τα pos, ο αθέμιτος ανταγωνισμός, το προσφυγικό, παράνομα ιατρεία, οι δράσεις μας κλπ.
Η συνάντηση είχε θετικά αποτελέσματα, άρεσε σε όλους και είπαμε να κανονίσουμε να κάνουμε παρόμοιες συναντήσεις, που θα έχουν την μορφή της γενικής συνέλευσης, χωρίς όμως να είναι. Θα δοθεί έτσι η ευκαιρία και η δυνατότητα και σε εμάς, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, να σας ακούσουμε, αλλά και στο κάθε μέλος μας να εκφραστεί και να μεταφέρει προς όλους την εμπειρία του, τους προβληματισμούς του, τις προτάσεις του καθώς και τα ερωτηματικά του.

Στην γενική συνέλευση έγινε απολογισμός του έργου μας για το 2015, οικονομικός απολογισμός και ο οικονομικός προϋπολογισμός για το 2016.

Στο συνημμένο θα βρείτε συνοπτικά τις δράσεις που είχαμε μέσα στο 2015.

Συνάδελφοι βιώνουμε κρίσημη και ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για τα ιατρεία μας. Όπως έγινε αντιληπτό και από την συζήτηση που είχαμε, οι δυσκολίες λόγω της οικονομικής κρίσης αλλά και αυτές που φαίνεται άμεσα να έρχονται με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο και το ασφαλιστικό, πιθανόν να κλείσουν ιατρεία και να δημιουργήσουν μεγάλες ανατροπές στον εργασιακό μας χώρο, ακόμα και για τα ιατρεία που αριθμούν χρόνια λειτουργίας. Τώρα παρά ποτέ υπάρχει ανάγκη να μείνουμε όσο το δυνατόν περισσότερο ενωμένοι και συσπειρωμένοι. Η Ένωση είναι ο μόνος φορέας σήμερα που στέκεται και προσπαθεί για τα αυτονόητα στον Παιδιατρικό χώρο, με θάρρος και καθαρό λόγο και αξιώνοντας ότι μπορεί για την καλύτερη λειτουργία των ιατρείων μας. Θα είναι μεγάλη απώλεια να την αφήσουμε να εξαφανιστεί. Εμείς του ΔΣ θα συνεχίσουμε να δίνουμε ένα άνισο αγώνα και μάχη με τα διάφορα κατεστημένα που μας θέλουν χωρίς φωνή και άποψη, και που θα χαρούν ιδιαίτερα όταν σταματήσουμε να υπάρχουμε. Ας μην τους δώσουμε αυτή την ευκαιρία. Εμείς οι Ελευθεροεπαγγελματίες Παιδίατροι έχουμε την δύναμη. Χάρις σε μας λειτουργεί η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στην παιδιατρική, ας το θυμόμαστε.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Το ΔΣ

Απολογισμός ΄Εργου 2015
 • Συμμετοχή με άλλες επαγγελματικές ενώσεις ιατρών σε συνεδριάσεις για ίδρυση Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Ελευθεροεπαγγελματιών Ιατρών για την από κοινού αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε. Δυστυχώς μετά από συναντήσεις η προσπάθεια που κάναμε δεν ευδοκίμησε.
 • Γίναμε ομότιμα μέλη στην Ευρωπαϊκή Ακαδημία Παιδιατρικής.
 • Συμμετείχαμε ως ισότιμο μέλος στην χειμερινή συνάντηση, που έγινε στις Βρυξέλλες.
 • Συμμετοχή σε συνέδρια των Πανεπιστημιακών Παιδιατρικών Κλινικών. Σε κάποια από αυτά με ομιλίες και σε άλλα με παρουσία της Ένωσης με stand. Μοιράστηκε έντυπο υλικό και αφίσες που αφορούσαν δράσεις μας.
 • Δημιουργήσαμε νέο, αναβαθμισμένο Ιστολόγιο.
 • Συναντηθήκαμε με την Πρόεδρο Ε.Ο.Φ και ζητήσαμε να μας βάλουν σε λίστα αποδεκτών για ενημέρωση και να δημιουργήσουν την κίτρινη κάρτα εμβολίων. Δυστυχώς η πρόεδρος μας ενημέρωσε ότι δεν έχουν λίστα αποδεκτών!!!! και το αίτημα για την δημιουργία της κάρτας ανεπιθύμητων ενεργειών των εμβολίων μέχρι στιγμής φαίνεται να το έχει καταπιεί το μαύρο σκοτάδι.
 • Είχαμε συμμετοχή σε συναντήσεις του ΙΣΑ με τις επαγγελματικές ενώσεις. Επανειλημμένως θέσαμε τα αιτήματα της παιδιατρικής κοινότητας ενώπιον όλων και ζητήσαμε την ανάληψη δράσεων από μέρους του ΙΣΑ.
 • Συναντηθήκαμε με την Δντρια της Παιδ. Κλινικής του Νοσοκομείου METROPOLITAN και τον υπεύθυνο εκ μέρους της διοίκησης. Ζητήσαμε να σταματήσουν να κάνουν εμβόλια και να χορηγούν ιατρικά πιστοποιητικά, αλλά δυστυχώς πήραμε την απαράδεκτη απάντηση ότι για τους γονείς που πληρώνουν, όχι γι αυτούς που είναι με ασφάλειες, θα συνεχίσουν να εμβολιάζουν και να χορηγούν πιστοποιητικά.
 • Δημιουργία και κοινοποίηση εντύπου άρνησης εμβολιασμών. Ο πρόεδρος της Παιδιατρικής Εταιρείας Κρήτης μας συνεχάρη για την πρωτοβουλία και μας πρότεινε από κοινού να προτείνουμε στο Υπουργείο Υγείας να το υιοθετήσει για όλα τα εμβολιαστικά κέντρα του δημοσίου.
 • Ομάδα συναδέλφων ανέλαβε και μετέφρασε από τα αγγλικά στα Ελληνικά, Πρωτόκολλα Μητρικού Θηλασμού, με σκοπό να αρχίσουμε εκπαιδευτικά σεμινάρια για την ενημέρωσή σας. Δυστυχώς η προσπάθεια μετά την μετάφραση που έγινε, λόγω προσωπικών δυσκολιών των συναδέλφων που είχαν αναλάβει την δράση, μέχρι τώρα δεν έχει ολοκληρωθεί. Πιστεύουμε να τα καταφέρουμε στο άμεσο μέλλον. Όποιος από εσάς ενδιαφέρεται για το θέμα αυτό και θέλει να συμμετέχει ας μας στείλει email.
 • Συναντηθήκαμε με υπευθύνους του Υπουργείου Υγείας για παροχή ιατρικής βοήθειας στους πρόσφυγες από τα μέλη μας (καλοκαίρι 2015).
 • Στείλαμε αίτημα σε αρκετές τράπεζες προκειμένου να υπογράψουμε ευνοϊκή συμφωνία, όσον αφορά τα μηχανήματα p.o.s. Καταλήξαμε στην Eurobank που είχε και τους ευνοϊκότερους όρους. Η πρόταση είναι όμοια με την πρόταση που έδωσαν και στον ΙΣΑ. Η Ένωσή μας ζήτησε να υπογράψουμε συμφωνία που να ισχύει για όλα τα μέλη μας ανεξάρτητα σε ποιον ιατρικό σύλλογο ανήκουν. Μόλις την υπογράψουμε θα σας την ανακοινώσουμε για να γνωρίζετε τους όρους και πως θα προμηθευτείτε το pos.
 • Η GALENICA έκανε δωρεά 1500€ προς την Ένωση για την συντήρηση του ιστολογίου μας.
 • Μέσω της Ευρωπαϊκής Παιδιατρικής Ακαδημίας, μαζί με άλλους Ευρωπαϊκούς φορείς, αναλάβαμε πρωτοβουλία και στείλαμε επιστολή προς τον WHO, για τον εμβολιασμό των προσφύγων.
 • Προκαλέσαμε επερώτηση στη Βουλή για τους εμβολιασμούς των προσφύγων.
 • Αναπτύξαμε πρωτοβουλία και αρχίσαμε έντονη δράση, που είναι σε εξέλιξη, προκειμένου να φύγουν άμεσα τα εγκαταλελειμμένα παιδιά από τα δημόσια νοσοκομεία. Η δράση μας αυτή έγινε αντιληπτή και από το «Ίδρυμα Σ. Νιάρχος». Μας τηλεφώνησαν και είχαν συνάντηση μαζί μας προκειμένου να συμμετέχουν χρηματοδοτικά στην προσπάθεια, την οποία θεωρούν πρώτης προτεραιότητας.
 • Παραίτηση από μέλος του Δ.Σ. του συναδέλφου μας Μ. Αντρέου, για καθαρά προσωπικούς του λόγους χρονικής διαθεσιμότητας, και αντικατάστασή του από τον Άγη Τερζίδη. Ευχαριστούμε τον Μ. Αντρέου για τα όσα προσέφερε και εξακολουθεί να προσφέρει από την θέση του μέλους στην Ένωση.
 • Στείλαμε επιστολή στις Δνσεις Παιδ. Κλινικών να γίνει σύσταση στους συναδέλφους του ΕΣΥ για τα παράνομα ιατρεία.
 • Προσπαθήσαμε να κάνουμε σεμινάριο Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης σε παιδιάτρους με τους Σαμαρείτες του Ε.Ε.Σ. Δυστυχώς όμως λόγω της προσφυγικής κρίσης, μας δήλωσαν ότι δεν έχουν χρόνο στην παρούσα χρονική στιγμή και το σεμινάριο δεν κατέστη δυνατόν να πραγματοποιηθεί.
 • Μετά από ενημέρωση που είχαμε από την Ευρωπαϊκή Παιδιατρική Ακαδημία για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα σχεδιασμού πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας MOCHA, αναζητήσαμε τον Εθνικό μας εκπρόσωπο στο πρόγραμμα αυτό. Με έκπληξη ανακαλύψαμε ότι ο Εθνικός μας Εκπρόσωπος ήταν η κα Ζώτα επάγγελμα ψυχολόγος, που εργάζεται στο ίδρυμα «Πρόληψη» με διευθύντρια την κα Λινού. Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με την κα Ζώτα, μας ενημέρωσε ότι αυτοί το μόνο που κάνουν είναι να απαντούν σε κάποια ερωτηματολόγια που τους στέλνουν από τα κεντρικά του προγράμματος. Σε ερώτησή μας ποιους ρωτούν και συμπληρώνουν τα ερωτηματολόγια αυτά μας είπε ότι ρωτούν το ΚΕΕΛΠΝΟ και την ΕΣΔΥ!!! Ζητήσαμε με email να μας στείλουν κάποια από τα ερωτηματολόγια αυτά για να έχουμε και εμείς μια α΄ποψη περί τίνος πρόκειται, αλλά μετά από 20 περίπου ημέρες απάντηση δεν έχουμε ακόμα λάβει. Θα επανέλθουμε.
 • Μετά από ανυπόγραφο άρθρο για το εμβόλιο εναντίον του HPV και συγκεκριμένα κατά του Gardasil, που ανάρτησε στην εφημερίδα «Οικονομία» ο διευθυντής και ιδιοκτήτης της κ. Χριστουδουλάκης, πρόεδρος μεταξύ των άλλων και του σωματείου ΠΑΚΟΕ, στείλαμε επιστολή με έντονη διαμαρτυρία, ζητώντας να αποκαταστήσει την αλήθεια σε επόμενο φύλλο του, παραθέτοντας όλα τα επιστημονικά δεδομένα. O κος Χριστοδουλάκης απάντησε με επιστολή του προς εμάς, με τρόπο προκλητικό και απαράδεκτο, κατηγορώντας ότι οι παιδίατροι δεν κάνουμε σωστά την δουλειά μας, ότι τα παίρνουμε από τις εταιρείες με τα εμβόλια, ότι αποκρύπτουμε την αλήθεια για τα προβλήματα που δημιουργεί ο εμβολιασμός με το εν λόγω εμβόλιο και πολλά άλλα σε παρόμοιο ύφος. Μετά από αυτό στείλαμε την επιστολή του κ. Χριστοδουλάκη στην Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών την οποία κοινοποιήσαμε και σε πολλούς άλλους αποδέκτες. Μεταξύ αυτών το Υπουργείο Υγείας, ο ΕΟΦ, το ΚΕΕΛΠΝΟ, ιατρικούς συλλόγους, Πανελλήνιο ιατρικό κλπ. Πρόσφατα μάθαμε ότι μετά από αυτό ο κ. Χριστοδουλάκης υπέβαλε αγωγή στην Ένωσή μας ζητώντας αποζημίωση 5000 ευρώ. Η Ένωση θα κάνει ανταγωγή, θα ζητήσει μεγάλη αποζημίωση και θα βάλει διάδικους την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, τον ΕΟΦ, το Υπουργείο Υγείας κλπ. Η συνέχεια αναμένεται μέσα στο 2017 όπου και θα εκδικαστεί η αγωγή.
Rate this item
(0 votes)

Εγγραφείτε στη λίστα ενημέρωσης για να λαμβάνετε τα τελευταία νέα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη εμπειρία περιήγησης σύμφωνα με τους νόμους της EU.EU flag